Burnout/Stress

Burnout is een gevoel, van pure uitputting van lichaam en geest. Vaak als gevolg van een lange periode van stress. Of u heeft jarenlang in een versnelling te hoog (soms te laag) gewerkt. U voelt dat uw accu leeg is, maar u kunt hem niet meer opladen.

Een grote stap heeft u al genomen. U bent op zoek gegaan naar hulp. Therapie-advies kan
voor u een passende hulpverlener selecteren.

Therapie-advies selecteert voor u een therapie en/of therapeut met ruime ervaring op het gebied van burn-out, lichamelijke therapie en stresshantering. Hierdoor krijgt u de best passende hulp om uw burn-outverlies op een goede manier aan te pakken. Rust alleen is niet voldoende. U moet aan de slag om uw burn-out te boven te komen.

Het is nu tijd om er iets aan te doen. En er is veel mogelijk. Zet de eerste stap: maak een afspraak

Meer informatie over een burn-out

De oorzaak is vaak stress op het werk en/of stress door persoonlijke en sociale omstandigheden. U heeft het gevoel dat u geleefd wordt en dat u het niet meer vol kunt houden. Er is iets in u geknapt. Dit gaat gepaard met concentratieproblemen, gevoelens van incompetentie, snel geïrriteerd raken om de kleinste dingen, u voelt u doodmoe en alles is te veel.

Burnout bestrijkt alle gebieden. Het loopt nergens meer lekker. U voelt zich lichamelijk en emotioneel uitgeput. Er groeit een gevoel van falen, spanning, slapeloosheid, boosheid naar uw partner, de organisatie waar u werkt. Gevoelens van het niet meer onder controle te hebben en er komt niets meer uit uw handen. Werk en het huishouden blijven liggen, problemen worden omzeild. De kleinste dingen kunt u zelfs niet meer.

U heeft waarschijnlijk gedacht, dat burnout iets is dat anderen overkomt niet u. U heeft altijd hard gewerkt, gezorgd dat uw werk op tijd klaar en goed verzorgd is. Dat het thuis allemaal soepel verloopt. U voelt zich verantwoordelijk voor wat u doet en wat anderen doen. Eigenlijk een ideale werknemer.

Behandeling burnout:

Maak een afspraak om met therapie-advies om uw burnout aan te pakken.